In de buurt

Ieper is tot ver buiten onze grenzen bekend omwille van het oorlogsverleden. In en rond de stad vindt u nog talrijke sporen hiervan. Tot de hoogtepunten behoren het ‘In Flanders Fields Museum’, de Menenpoort (waar elke avond om 20u de Last Post wordt geblazen ter nagedachtenis van de slachtoffers), de Saint George’s Memorial Church en de diverse begraafplaatsen op de stadswallen. Ook in de nabije omgeving van Ieper is de Eerste Wereldoorlog alomtegenwoordig: Tyne Cot Cemetery in Passendale, de loopgraven van Hill 62 in Zillebeke en het Museum Hooge Crater in dezelfde deelgemeente.

Na Wereldoorlog I werd Ieper nagenoeg volledig heropgebouwd. Vandaag getuigen de verschillende bezienswaardigheden dan ook van het roemrijke middeleeuwse verleden van de stad. Ze bevinden zich allen op wandelafstand: de door UNESCO beschermde Lakenhallen, de Grote Markt (de op één na grootste van België), de imposante Sint-Maartenskerk, de Rijselpoort, de Sint-Jacobskerk, … Maak ook zeker een wandeling op de Vesten rond de stad.

In de wijde omgeving van Ieper vindt u verder heel wat mogelijkheden om te wandelen of te fietsen. Op nauwelijks 10 km afstand ligt de Kemmelberg, het hart van Heuvelland. Hier leiden bewegwijzerde wandelingen u door het bos, tussen weiden of langs de wijnranken op de flanken van de Monteberg. Tevens kunt u in de buurt een frisse neus halen in het Provinciedomein de Palingbeek of rond de Zillebeke- en Dikkebusvijver stappen. Ook wielertoeristen kunnen hier ruimschoots hun (klimmers)benen testen op en rond de talrijke hellingen van de Westhoek (Rode Berg, Zwarte Berg, Catsberg, Vidaigneberg, …).

Cultuur, geschiedenis, sport én ontspanning. Voor elk wat wils dus in Ieper en omgeving.

Bekijk hier de sfeerbeelden van Kemmel.

Bekijk hier de sfeerbeelden van Ieper.